Våra resor

PASS OCH VISUM
Alla som reser måste ha ett giltigt pass.  Kontrollera att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter aktuellt hemresedatum samt att ingen sida i passet på något sätt är skadad. Ett pass som är trasigt är inte giltigt. För ytterligare frågor om pass, kontakta pass- alternativt polismyndigheten i din kommun. Resekompassen ansvarar ej för följderna om resenär ej har giltigt pass eller visum. Enligt EU-direktiv har Sverige infört krav på ID-kontroll av passagerare också vid incheckning och ombordstigning på planet. Detta för att säkerställa att en passagerare som har checkat in bagage också medföljer på flygningen. Kravet gäller samtliga utrikes avgångar. Godkända ID-handlingar är pass, körkort och SIS märkta ID-kort.

ANKOMST OCH TRANSFER
När ni har landat på flygplatsen hämtar ni ert bagage på bagagebandet. Vid vissa flygplatser levereras specialbagage vid ett större bagageband i bagagehallen. Ni har själva bokat buss eller taxi som transfer, dessa finns precis utanför ankomsthallen. På plats på orten tar vi emot er. 


HEMRESA
Innan det är dags för hemresa finns det några saker att tänka på:
• Kontrollera ordentligt att du inte har lämnat kvar några saker på rummet.
• Placera pass och biljetter så att de är lättillgängliga.
• Betala gärna din slutnota kvällen innan. Då slipper du stressen när alla resenärer skall checka ut samtidigt
• Bär bagaget till lobbyn och placera det i hotellets bagagerum.
• Om ni får hjälp med bagaget, var noga med att kontrollera att ditt bagage har lastats i och ur buss eller taxi.


Incheckning på hotellet
Generellt gäller följande:
• Lämna över ditt pass till hotellreceptionisten som tar en kopia på detta.
• Fyll i blanketten för incheckning.
• Lämna över kreditkort som garanti för betalning av slutnota. Hotellet kan i vissa fall reservera ett belopp på kortet som släpps när slutnotan är betald.
Enligt internationella hotellbestämmelser sker gästbyte kl 12.00 men ibland även tidigare. Därefter måste städerskorna få en chans att iordningställa rummen. Detta gäller även om du avreser på kvällen eller natten. Ibland måste du själv ta ansvar för ditt bagage. Enligt samma regler kan inte ankommande gäster förvänta sig att få tillgång till sitt rum förrän kl 15.00 på ankomstdagen. På avresedagen kan hotellet, i mån av tillgång, erbjuda ett gemensamt rum för ombyte, vila och dusch, till de hemresande resenärerna.

SJUKDOM OCH OLYCKSFALL
Kontakta alltid läkare för att erhålla läkarintyg på att ni varit sängliggande eller ej haft möjlighet att delta på träningar. Detta krävs för att ni ska kunna erhålla ersättning från ert försäkringsbolag. Skulle sjukdom innebära att man behöver hemtransport, är det ditt försäkringsbolag som hanterar detta. Ta gärna med dig ditt försäkringsnummer om olyckan skulle inträffa.VÄDER

Torra, varma och soliga somrar och milda vintrar. Så kan man sammanfatta vädret i Estepona. Över 300 soldagar per år. Svenska sommartemperaturer är vanligt från april till mitten av november. Gör en oförglömlig resa till värmen och spela padel utomhus hela dagarna. Vi lovar att du inte blir besviken. Om du åker vinterhalvåret rekommenderar vi en jacka, långärmat och långbyxor på kvällstid, både vid träning och för att gå ut och äta. 

Det är en utmaning och samtidigt helt underbart att spela ute året runt i Spanien.